zaterdag 9 januari 2010

Update

Jullie hebben allemaal dit berichtje gelezen, en deze ook. En nu zijn jullie ontzettend nieuwsgierig hoe het er inmiddels mee staat. Een update dus.

Ik heb schaatsen gekocht. Een paar prachtige kunstschaatsen maat 41 (ze vallen groot, hoop ik dan maar) voor mij, een paar ijshockeyschaatsen maat 30-33 voor zoon en een paar verstelbare easy-gliders maat pappa. Met het ijs gaat het prima, dat wordt alleen maar dikker, zodat we ook hier voor de deur kunnen sneeuwschuiven schaatsen. Ik zelf ben in ieder geval niet op mijn plaat gegaan en kwam enigszins vooruit kon na al die jaren nog hartstikke goed schaatsen, pappa vond het evenwicht houden wat lastiger. Dochter durfde vijf hele minuten op haar laarsjes over het ijs te lopen en zoon, voor het eerst op enkele ijzers, deed heldhaftige pogingen om keihard naar de overkant te schaatsen en tegelijkertijd het wereldrecord onderuit glijden te verbeteren.
Maar vandaag is het wel errug koud, moet ik erbij zeggen, dus het duurde niet lang. Morgen oefenen we weer verder.

Het zwemmen dan vanmorgen vroeg. Dochter had er zin in en deed keurig mee. Met het "spetter-spel" keek ze wat zuur en deed ze een stapje naar achter, maar toen ze bij het "harenwas-spel" de keuze had tussen achterover haartjes in het water - "de kapper"- of "koppie onder" voorover koos ze heel dapper de stoere variant. En ze was tussen de oefeningen door al druk bezig grapjes te maken met haar lotgenoten in het zwembad, dus ze vermaakt zich daar de komende twee jaar wel ze leert vast snel zwemmen.

En om te vieren dat manlief en ik al een week zo dapper aan de lijn zijn gaan we vanavond eerst ergens uit eten en dan naar de film. Avatar 3d met zo'n suf brilletje ja. Geen filmhuisfilm dit keer maar een supercommerciele, de allerduurste film ooit met de meeste special effects dus manlief zal hem wel leuk vinden.

9 opmerkingen:

 1. zwemmen en schaatsen op een dag. sterrenbeeld vissen zeker?
  veel plezier vanavond met de supercommerciele film

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi dat het goed gaat op de zwemles, en dat voor zo'n klein meisje nog he! ;-) die leert vast snel zwemmen inderdaad! Over de film avatar in 3d, ik vond hem wel heel mooi gemaakt! Wel een aanrader vind ik, hopelijk valt ie bij jullie ook goed in de smaak :-)! Have fun! (3 uur lang)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sportief hoor: naar het ijs! Het was echt koud hè? De overstap naar enkele ijzers is trouwens best groot. Ze staan dan zo te wiebelen, of viel dat mee bij je zoon?

  Geniet van het samenzijn!

  Aritha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, sportieve familie. Wat naar mijn idee erg helpt is als ze van te voren al geoefend hebben met rolschaatsen/skates. Misschien een tipje voor komende zomer. Zul je zien dat de komende winter weer modelletje kwakkel wordt. Maar enfin.
  En Avatar? Hmmm, heb er heel enthousiaste reacties over gehoord, maar zelf nog niet gezien. Ben benieuwd naar jullie bevindingen. Enjoy!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je word nog Sporty Spice man! En have fun @Avatar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben benieuwd hoe Avatar is. Wil hem eigenlijk stiekem wel heel graag zien. Ook al is het inderdaad wel lekker commercieel...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toch best heul dapper om in deze kou toch nog op de ijzers te klimmen met de hele fam!
  Lekker bijkomen vanavond bij de fillum, enjoyski!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat maar horen!

Social media irritaties

Twitter doe ik vrijwel niets mee, Pinterest is leuk, Instagram ook wel.  Facebook, heb er een haat-liefde verhouding mee. Een beetje op d...