maandag 2 november 2009

En nou jullie even

Omdat ik me niet helemaal super voel (niet mexicaans hoor, meer buikgriep) mogen jullie vandaag mijn blog vullen. Ga ik lekker vanaf de bank onder een dekentje meelezen.

Wat ik me namelijk afvroeg. En niet in een gewone, multiple choice enquete kwijt kon:

Stel, je krijgt opeens, helemaal uit het niets, een cadeautje. Je krijgt een uurtje of 4 tijd voor jezelf. Vrij. Alles wat je normaal gesproken doet of moet doen is gedaan, de kinderen, honden, klanten, patienten, ouders en echtgenoten zijn allemaal onder de pannen, je mag gewoon helemaal doen wat je wilt.

Wat zou jij doen?

19 opmerkingen:

 1. Hoefde ik niet lang over na te denken. Ik zou een grote pot Marokkaanse muntthee zetten (die van lipton met die pyramidevormigezakjes: niks beter dan dat) en die dan met een grote beker (maat soepkom) helemaal leegslurpen (nou eens een keer niet koud geworden). Vervolgens ga ik met een stuk houtskool een prachtige (hoop ik) schets maken die als omslag gaat dienen voor mijn gedichtenbundel. Daar ga ik wel vier uur over doen, want ik kan niet tekenen, maar ik zie het beeld wel helemaal voor me, dus dat moet uiteindelijk lukken denk ik. PS: beterschap!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei... Tricky question. *denkt heul diep na*

  D'r is een verschil tussen wat ik zou willen en wat ik daadwerkelijk zou doen.
  Ik zou doen (niet willen, mind that): overal stofzuigen en opruimen als het zooiig is.
  Want, zo lang het zooiig is, kan ik niet 'ledig niets doen' of iets voor mezelf-helemaal-alleen doen.
  Daarna werp ik een blik in de tuin, en vind ik vast dat ik de tuin onder handen moet nemen.
  Ondertussen heb ik me dan een uur of 3 uit de naad gewerkt en zink ik het laatste uur met een heerlijk boek, zakje chocolade-pepernoten en een heel grote beker thee op de bank. Dat wat ik dus éigenlijk had wíllen doen.
  Dus...
  Maar eh, beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat het muziek-maken zou worden. Maar geen 3 uur lang ;-)
  Of, en dat het liefst, met een vriendin een ochtendje kletsen, eventueel de stad in ofzo, maar dat hoeft nog niet eens ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmm, ik zou mezelf met een goed boek op de bank nestelen :-)
  Beterschap !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou dan eindelijk weer eens een naaimachine op tafel zetten en dan allerlei klusjes afmaken die nog liggen te wachten. En daarbij dus ook tegelijkertijd wat zooi opruimen, omdat er dan weer dingen opgeborgen kunnen worden.
  Of nu eindelijk wel echt beginnen met het lezen van een studieboek.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou eerst snelsnel de dingen die waarvan ik vind dat ze nog gedaan moeten worden en daarna een boek pakken en de bank opduiken en heerlijk gaan liggen lezen!
  Beterschap hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In normale omstandigheden (dus niet misselijk enzo): eerst even snelsnel het huis aan kant. Zodat ik daarna met een gerust hart naar de binnenstad kan. En daar aan de Oudegracht, bij de Winkel van Sinkel, in het zonnetje, warme chocolademelk kan drinken. Terwijl ik mensen kijk en een boek lees. Of terwijl ik daar met een vriendin zit. Lijkt me heerlijk!
  (Gelukkig doe ik dat heul af en toe ook nog eens echt!

  Enne: beterschap! Het heerst...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou de stad in gaan (is het budget onbeperkt toereikend, die vier uur?). En dan helemaal alleen (met de nadruk op alleen) gaan passen, uitzoeken en kopen waar ik zin in heb. Om vervolgens in een gezellig eetcafé een lunch te nemen met een vriend(in). Daarna begeven we ons naar een beautycentrum, om ons heerlijk te laten verwennen en alles recht te laten trekken, wat nog krom is.

  Zucht... vier uur is te kort en het budget niet groot genoeg... want als ik wil dan kan ik me toch kopen...

  En vergeet niet: daarna ren ik keihard, maar wel als herboren, weer terug naar mijn allerliefsten, thuis...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik voel me misselijk na het lezen over al die zieken.
  Zoals ik me nu voel (beetje misselijk dus en KOUD!) zou ik een pot thee zetten EN een warme chocolademelk maken met marshmellows. En dan met mijn nieuwe karin Slaughter op de bank kruipen. Om dan misschien, na een uurtje of twee, nog voor een uurtje mijn oogjes dicht te doen (nog jetlag he). Daarna op de fiets naar het bos, mits het droog is, en even door de herfstbladeren scharrelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De naaimachien/haaknaalden/breinaalden/heel het kraam uithalen en prutselen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ehm, ehm, ik klap er helemaal van dicht. Waarschijnlijk zou ik verstijfd door alle mogelijkheden vier uur op de bank zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Weet je dat ik die momenten al meer dan genoeg heb. Gewoon tijd voor mezelf. Die moet je gewoon nemen! Dat doe ik tenminste!
  En wat ik dan doe? Van alles, van bloggen tot lezen, tot hometrainen, tot lezen, tot fotografiecursus tot helemaal niks.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik zou proberen in die 4 uur 8uur slaap in te halen.HEEERLIJK

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Kan ik alle bovenstaande reacties combineren? En mag ik dan ook 24 uur? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Schoonheidsspecialiste; lekkere verwendbehandeling. Lezen, winkelen. Terrasje met vriendin.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh, heel simpel: SLAPEN!!!! Vier uur ongestoorde slaap. Daar zou ik heel wat voor over hebben.

  Sterkte met uitzieken meid.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ehhh..... hoteltje zoeken voor een heel weekend weg?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ja, zo'n dag heb ik dus vandaag. Geen zieke gevoelens, maar vrij. Dan naai ik eindelijk eens iets voor mezelf. En ik ga sporten. En een boek lezen. Enzovoort...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Niet om het in te wrijven of zo want ik wilde vaak dat het anders was. Maar ik heb elke dag ruim de tijd voor mezelf. Zelfs wel meer dan vier uur. En het is niet altijd even makkelijk om die tijd in te vullen met nuttige/ leuke/ noodzakelijke dingen.
  Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat maar horen!

Social media irritaties

Twitter doe ik vrijwel niets mee, Pinterest is leuk, Instagram ook wel.  Facebook, heb er een haat-liefde verhouding mee. Een beetje op d...