woensdag 9 september 2009

Ouderavond

Een ouderavond. Eigenlijk twee, want ik werd verwacht in twee klassen, eh groepen, dit keer. Op zich niets verrassends, de informatie over hoe de werkweek in de nieuwe groep eruit ziet is twee weken na ingang van het schooljaar toch redelijk bekend. Maar wel een goeie gelegenheid om de juffen te leren kennen en goed op de andere ouders te letten .

De ene klas bleek nogal streng en hopelijk rechtvaardig geleid, met naamkaartjes, planborden, veel eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid (en dan is het ook nog de bedoeling dat ze na het ophangen van hun jas zelf 's ochtends hun eigen potlood vinden en wat lettertjes in een schrift krassen!) En ouderparticipatie. Wasouders, groepsouders, leesouders. Helaas wist ook de juf niet precies wat zo'n leesouder nou zoal zou moeten doen. Zal wel iets met verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid te maken hebben.

De andere juf kenden we nog van vorig jaar. Zelfde juf, nieuw kind dus. Een hopeloze chaoot, die de ene helft vergeet en ook gewoon de strikte regels die de directie als beleid verkondigt soms wat aanpast als dat haar en de kinderen beter uitkomt. (Want het draait om het kind, toch?) Zo iemand waar ik in ieder geval wel mee lezen en schrijven kan zeg maar. Nou mijn dochter nog. Voorlopig schrijft ze de eerste letter van haar naam nog gewoon op zijn kop.

2 opmerkingen:

  1. Achossie, wat lief, je naam met de eerste letter op zijn kop. Eigenlijk is dat haar eigen eerste unieke handtekening. Toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik sluit mij helemaal bij de chaotische juf aan :-) ben er zelf ook zo eentje

    BeantwoordenVerwijderen

Laat maar horen!

Scoutingkamp

"Ik ga daar toch niet heen, he, mama, op zomerkamp?". Eh, ja, jongen. We hebben je ingeschreven. Je vond het weekendkamp laatst zo...