woensdag 26 augustus 2009

Verdrongen

Het zorgzame huismoedertje werd vanmorgen wakker op de bank. Eenzaam en koud. Gisteravond was ze nog gewoon naast haar man in het echtelijk bed in slaap gevallen, en had hij nog iets gemompeld over wat ze zouden doen als ze 90 waren en nog steeds samen. Zoals je weet gaat de ontrouw nooit van de man uit, hij wordt in al zijn onschuld verleid door een gemene, berekende jonge meid!

Halverwege de nacht kwam ze. Het jonge, zeer slanke meisje met de lange haren kroop tussen de vrouw en haar partner in. De vrouw heeft haar er onmiddelijk uit gestuurd, terug naar waar ze vandaan kwam. Maar het was een reddeloze zaak. Na een half uurtje was ze er weer, en dit keer vastbesloten te blijven. De vrouw praatte, maar het meisje sloot haar ogen en kroop nog verder in het warme dekbed. Ook haar eigen man deed alsof hij niets hoorde en snurkte zachtjes mee op de maat van het meisje.

De vrouw zuchtte en probeerde zich in haar lot te schikken. Met zijn drietjes in het echtelijk bed dan maar (hoe deed Heyboer dat in godsnaam met al zijn vrouwen?) Tot ze steeds verder naar de afgrond werd geduwd door de jonge feeks en ze zelf steeds minder van haar eigen dekbed overhield. En toen is ze afgedropen. Naar de bank beneden (het bedje van de jonge feeks is nogal aan de kleine kant), zich verkneukelend over het feit dat om 7 uur de wekker van de zorgzame huismoeder af zou gaan en de twee jong geliefden daar vast bijzonder van zouden gaan schrikken.

En zo geschiedde. Manlief kwam brullend naar beneden (wie heeft gdgrvgr die wekker aan gezet?). Het jonge meisje bleek nogal romantisch aangelegd en was nog erg onder de indruk van haar avontuur. "Ik werd vanmorgen naast mijn prins wakker!", riep ze. Ze wil ook met hem trouwen. De zorgzame huismoeder moet maar een ander gaan zoeken, vindt ze.

3 opmerkingen:

 1. Arme jij!
  Volgende keer mag de 'prins' op de bank gaan slapen. Of nog beter, laat de prins de kleine meid lekker naar bed brengen ;-)
  Al valt het niet mee om haar ook
  daar te houden...
  Bij ons stond het 'kleine prinsesje' ook alweer om 5u50 naast mijn bed.
  Niet met de bedoeling om gezellig naast me te gaan liggen, maar om te vertellen dat ze nu toch ECHT WAKKER was en graag wat te drinken en TV bliefde. Tja.... en paps slaapt gewoon door!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @miriam: eh.. neuh. Tenzij je ze onder de 7 ook meetellen??

  BeantwoordenVerwijderen

Laat maar horen!

Scoutingkamp

"Ik ga daar toch niet heen, he, mama, op zomerkamp?". Eh, ja, jongen. We hebben je ingeschreven. Je vond het weekendkamp laatst zo...