maandag 17 augustus 2009

Dierentuin

Vandaag was het dierentuindag. Een niet al te warme maandagochtend, dus de verwachting was: niet al te veel mede-bezoekers en weinig wespen... En dat kwam uit (hoezee).

Behalve veel speeltuin hebben de kinderen ook wat diertjes gezien. Grote zoon vindt vooral de schildpadden en de vissen leuk. Lekker overzichtelijk en op aardig formaat. Zo'n olifant, die is veel te groot, daar zie je niks aan!.

Dochter vindt eigenlijk alles wel leuk, als het maar geen "gemene" zijn. Van die beesten die mensen of andere dieren opeten zeg maar. Ik heb dan ook moeten praten als brugman om haar door het "berenbos" heen te slepen, ze zag zichzelf al in de hoofdrol van een soort bloederig roodkapjesverhaal of was dat nou toch met een wolf?


In het apenhuis hadden ze dan geen interesse voor dat schattige orang oetangbabytje met flapoortjes (ik wel, zo ééntje wil ik er ook nog wel bij!) maar lagen ze in aanbidding op hun knietjes voor het muisje dat daar rondscharrelde op de vloer voor het grote raam.


Dochter van 3 demonstreerde luidkeels haar kennis van de flora en fauna: "Mama, ik denk dat dat een geelvleugelara is". Huh? Kan ze opeens bordjes lezen? Papa wist me net uit de droom te helpen, hij heeft blijkbaar beter opgelet bij die irritante "Dora" dan ik...


En tot slot, we waren bijna bij de uitgang... het hokje waarin een meneer op leeftijd vanalles stond te vertellen over de huiden van beesten. Helemaal mooi was dat hij ook een paar opgezette beesten had en wat geprepareerde velletjes. Van een konijntje, een rode panda, een wolf, een olifant en krokodil... Echt iets voor een ventje van 6 dus die dat allemaal machtig interessant vindt.

En kleine zoon, die heeft zich ook vermaakt. Lag gewoon heerlijk in zijn wagentje. Beetje rondkijken, beetje lachen, beetje slapen. Hij heeft geen beesten gezien. Zelfs geen wespen, gelukkig.

3 opmerkingen:

 1. Heerlijk hé, zo'n dagje. Ik struinde vanmiddag met 't meisje door de dierentuin van Amersfoort. Als goedmakertje... ;-)

  Alleen die wespen! Aaaargh! Blijf van m´n kind af!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He Kikkertje, dat is dus (na de sauna) al de tweede keer dat we op hetzelfde idee zijn gekomen maar weer een andere plek.. wij zaten in Ouwehands dierentuin..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker hè zo'n dagje met de kinderen. En dierentuinen zijn zo leuk, altlijd wel iets te zien wat leuk of lief of vertederend is!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat maar horen!

Social media irritaties

Twitter doe ik vrijwel niets mee, Pinterest is leuk, Instagram ook wel.  Facebook, heb er een haat-liefde verhouding mee. Een beetje op d...