dinsdag 21 april 2009

Steekwoorden bevalling nummertje drie

Voor alle zwangeren onder ons: super bevalling, lekker snel, en zodra je kindje op je buik ligt ben je echt alles weer vergeten, ben deze keer veel sneller fit en bij... En zo'n baby, daar is eigenlijk geen kunst aan. Wat een zoetje, wat slaapt hij lief, wat huilt hij zacht!

Voor wie niet op het punt staat zwanger te willen worden of te gaan bevallen voeg ik daar nog even de bloederige details aan toe: stortbevalling, weeenstorm, wachtenwachtewachten op de nageboorte, velamenteuze insertie ("we hebben geluk gehad mevrouw"), en een subtotale ruptuur met bijhorende hechtingen. Au. Maar, ook hier geldt: als hij er uit is (en dat was zo gebeurd, geen zweetdruppeltjes te zien!) dan maakt het allemaal niet zoveel meer uit en heb je alleen maar oog voor je kleine wondertje..

Oja, en uitspraak van de dag op naam van de zuster die me welkom heette in de verloskamer: 'oei, een derde, ja, dan weet je nooit he, dan kan het wel eens raar gaan'. Fijn!

4 opmerkingen:

 1. nou lekker zo'n zuster dan...
  gelukkig is de bevalling toch redelijk goed gegaan, ondanks alles wat je nog even snel opnoemt :0)

  Hoe is t nu met je? Beursig gevoel enzo :0( of valt t toch nog mee?
  (hoop t, en duim dan ook hard)

  Hoe vinden Janick en Roos hun nieuwbakken broertje?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja hoor, gaat wel weer, je weet zelf ws hoe het voelt! Beurs en blauw maar heb wel energie genoeg en we zijn ontzettend blij met de kleine natuurlijk. Papa, mama en ook de kids. Zo schattig om te zien hoe ze direct op hem af stormden. Vooral voor zus is het nieuw, zo'n kleine baby, maar ze kirt en koert tegen hem als een echte mama (nou nog even leren dat ze niet in zijn oogjes moet prikken met die lange vingers van haar!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd! Leuk die twee kanten van de bevalling!

  En wat een rare uitspraak van die zuster... Sommige mensen zeggen maar wat, gewoon om wat te zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei, auw, help! Ik voel het allemaal al (bijna) weer!

  Wat een uitspraak van zo'n zuster, zeg. Daar zit je op te wachten...

  Ben blij voor je dat hij er is. Het is een schoonheid, hoor! Geniet er maar van en vergeet het nare zo snel mogelijk!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat maar horen!

Social media irritaties

Twitter doe ik vrijwel niets mee, Pinterest is leuk, Instagram ook wel.  Facebook, heb er een haat-liefde verhouding mee. Een beetje op d...