zaterdag 11 april 2009

Parallel universum

Janick is een vrolijk jongentje, altijd druk bezig met iets, maar helaas voor ons simpele zielen is dat iets niet altijd iets van deze wereld. Van tijd tot tijd dwaalt hij even af met zijn geest en maakt een uitstapje naar een parallel universum. Je kunt dan roepen, zwaaien, duwen of trekken tot je een ons weegt, maar het enige dat werkt is gewoon wachten tot meneer zelf weer wenst terug te keren naar het leven van alledag.

Zo verdwaalde Janick vanmorgen tijdens de zwemles. Ergens aan het einde van een baantje schoolslag. Hij kroop uit het bad, en slenterde op zijn dooie akkertje terug naar de andere kant van het bad, duidelijk iets heel belangrijks aan het overdenken. En wat hij ook zag, in ieder geval niet die ouwe toverkol die zich zijn zwemjuf mag noemen die daar op hem stond te wachten. Haar grijze permanentje trilde heen en weer van ongeduld. Haar handen kwamen voor haar mond in megafoonstand en ik zag haar brullen. Heeft geen zin juf, mompelde ik met enig leedvermaak tegen mijn buurvrouw, vanachter het raam. En inderdaad. Janick vertrok geen spier, en slenterde vrolijk door. Ik vond dat de juf al blij mocht zijn dat hij uberhaupt de goede kant uitliep, maar dat terzijde.

Janick had aan het einde van de rit zijn droomwereld blijkbaar weer omgeruild voor die van het zwemlesgebeuren met de talloze saaie baantjes rug- en borstcrawl en ging braaf bij zijn groepje staan. Hij was zich van geen kwaad bewust, de juf dacht daar duidelijk anders over: ze sprak zoonlief streng toe en heeft hem zeker 10 minuten op het strafbankje gezet.

Grmphf. Huh? Strafbankje? Ben ik nou gek? Dat doe je toch niet meer anno 2006? Misschien bij een ijshockeywedstrijd waarbij de een de andere verrot slaat, maar een ventje van 6 dat even in gedachten verzonken is omdat de les zooo ontzettend saai is? Zwemjuf heeft vast een hele tijd in militaire dienst gezeten. Ergens voor de eerste wereldoorlog. Mama boos dus. Papa ook boos ("het is duur zat, ik wil 10 minunten lesgeld terug") . En Janick? Die maakte zich er eigenlijk niet zo druk over, kon hij lekker wat saai baantjes trekken spijbelen en op het bankje verder dromen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Potverdrieduizenddubbeltjes

Waar is de tijd gebleven dat je ergens gratis een katje kon afhalen, die vervolgens op zijn of haar eigen verantwoordelijkheid aansprak en t...