woensdag 11 oktober 2006

Moedermobiel

Woensdag oppasdag. Fijn! Maar vandaag ben ik aan huis gebonden. Jeroen werkt, mijn auto staat bij de garage met de bugaboo in de achterklep(!) en met een meisje dat niet gedragen kan worden en zelf maar ene paar stapjes doet zal ik niet ver komen.
Lekker rustig aan dus maar. In pyjama aan het ontbijt, even met zijn drietjes spelen, fruithap en Roosje gaat alweer naar bed. Terwijl Janick naar de dvd van Pooh's Lollifanten kijkt kan ik zomaar overdag onder de douche en mijn haar wassen en fohnen. Wat een luxe!

Na het eerste slaapje van Roos dan toch maar even op stap, op verzoek van de oudste. Ik heb niet voor niets een moedermobiel in de schuur staan! Maar, uh, hij is wel speciaal gekocht om met twee kinderen op te kunnen fietsen, maar dat heb ik eigenlijk nog niet eerder geprobeerd... Oei, zou ik het durven? Welk kind moet er eerst op en kiept de fiets dan niet om als nummer twee erop getild wordt? En kan ik dan nog wel recht fietsen met al dat gewicht? Het blijkt allemaal erg mee te vallen en we zijn wel twee en een half uur onderweg. Een speeltuintje, een kaasstengel, een softijsje en nog een speeltuintje later komen we weer thuis aan en kan Roos voor de tweede keer in bed. Janick en ik gaan samen in de tuin aan het werk. Janick graaft de kuilen voor mijn nieuwe Amerikaanse sering en samen zetten we hem erin en geven nog een gietertje water. "Dank je wel Janick, voor het lekkere water!" zegt het plantje met Janicks lieve stemmetje. We zitten nog even in het zonnetje te na te genieten en dan is het alweer tijd om Roos uit bed te gaan halen.

2 opmerkingen:

 1. ja joh, wat eng, fietsen is een hele onderneming geworden. maar inmiddels weet ik hoe ik op- en af moet stappen.
  en dan dus vooral links blijven, want ik kan niet vanaf de rechterkant van mn fiets opstappen, LOL

  klinkt als een superdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hihi moedermobiel, leuk woord, jammer dat ik dat woord niet kende toen mijn kids klein waren.
  Zie je me fietsen?
  Oudste op fiets naast me (vind ik enger dan met 2 kids op 1 fiets), de middelste achterop bij mij en de jongste in zitje aan mn stuur.
  Vaak nog een buggy aan de fiets en een fietsmand voorop.

  Dat ik nooit gekanteld ben is waarschijnlijk omdat ik er nooit bij stil heb gestaan dat dat wel eens zou kunnen gebeuren.

  Pffffff ikke blij dat mn kids alle 3 groot zijn en zelluf kunnen fietsen, al moet ik nog wel mee met de jongste omdat hij naar mijn idee niet goed uitkijkt hoor....maar ik zal m dit jaar toch ook los moeten laten wat dat betreft.......pfffffff

  BeantwoordenVerwijderen

Laat maar horen!

Ik ben weer terug, ik ben weer weg

De zomervakantie is weer voorbij. Tijd om eens te bloggen over wat wij allemaal hebben uitgevoerd de laatste paar weken. Maar.... niet hier....