woensdag 10 mei 2006

Overdwars en op haar kop

Roos kan al een tijdje rollen. Van rug naar buik, en tegenwoordig ook meestal weer terug. Nou is dat leuk overdag als pappa en mamma erbij zijn, maar 's nachts in je bed?! Daar worden we al jaren voor gewaarschuwd: wiegendood! Bovendien vond onze dochter het zelf ook nooit zo leuk. Na een paar minuutjes buik begon ze keihard te brullen.

Dus... wij hadden de truc met de handdoeken maar weer eens uit de kast gehaald. Onder het hoeslaken twee opgerolde badlakens als een zacht randje naast haar lijfje, zodat ze niet zo makkelijk kan draaien. Dat werkte een week of wat perfect. Maar nu is ze niet meer door een handdoekje te stoppen. Op de een of andere manier weet ze altijd zo te friemelen in haar bedje dat ze tegen 2 uur in de ochtend ondersteboven, achterstevoren, op haar buik, met haar hoofd tussen beer en matras in geklemd en met haar benen door de spijlen ligt. Blijkbaar ligt het niet eens rot, want van het huilen word ik niet wakker. Mijn moederinstinct wint het van mijn slaap, en zo'n keer of vier per nacht spring ik mijn bed uit om te controleren waar ze is gebleven in dat ledikantje en of ze nog slaapt. Niet best voor de nachtrust. Ook niet voor de hare trouwens, want op het moment dat ik haar uit haar benarde positie bevrijd wordt ze wakker en begint ze te gillen. Snel weg dus maar weer, naar mijn eigen bed waar Jeroen zich ligt af te vragen waar al die herrie nou vandaan komt. Gelukkig is het een minuut later weer stil en kunnen we allemaal weer lekker rustig verder slapen.
2 opmerkingen:

  1. Ja dit is ook al herkenbaar :D Vooral omdat de middelste de raarste posities in haar bedje aannam....en maar doorslapen ;)
    Wel had ik gemerkt, dat een slaapzakje (zo'n speciale met armgaten enzo) bij mijn 3 bewegelijke kids best geholpen heeft.....tot een bepaalde leeftijd (geen idee hoe oud ze toen waren, te lang geleden haha) maar het remde tot op zekere hoogte het rare draaien.

    Hopelijk zijn je slechte nachten binnenkort alleen nog maar een soort van boze nachtmerrie en slapen jij en Roos weer heerlijk recht en door :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn kinderen lagen soms in vreemde houdingen, nu ze groter ook nog wel eens... Een slaapzakje hielp prima maar daar krijg ik ze nu beslist niet meer in (6 en bijna 8 jaar).

    BeantwoordenVerwijderen

Laat maar horen!

Potverdrieduizenddubbeltjes

Waar is de tijd gebleven dat je ergens gratis een katje kon afhalen, die vervolgens op zijn of haar eigen verantwoordelijkheid aansprak en t...